Camerasysteem

Camerabewaking is een populair bewakingssysteem voor het opsporen en detecteren van calamiteiten in en rond uw huis of bedrijfspand. Het is zeer handig in combinatie met een alarmsysteem. Zo kunt u de beelden bekijken op uw smartphone nadat u een melding heeft ontvangen van het alarmsysteem. Het voordeel van dit bewakingssysteem is dat het niet alleen preventief, maar ook repressief werkt. Dat zorgt bij veel mensen voor een veilig gevoel.

Full HD TVI camerasysteem

Met de nieuwste TVI camera’s kunnen wij gemakkelijk uw verouderde systeem updaten naar een Full HD camerasysteem zonder de bekabeling te vervangen. De TVI camera’s werken namelijk over Coax kabels. Aangezien het meeste werk in de bekabeling zit is het op deze manier meestal vrij goedkoop om uw de camerabeelden om te zetten naar Full HD. De TVI camera’s hebben een zeer hoge resolutie van 5 megapixel. Dit zorgt voor uitmuntende camerabeelden waarop alle details duidelijk zichtbaar zijn. De nieuwe TVI recorder wordt aangesloten op het netwerk zodat u met een gebruiksvriendelijke App de beelden kunt bekijken op uw smartphone, tablet en computer.

IP camerasysteem

Een IP camerasysteem heeft een aantal voordelen omdat deze wordt aangesloten op de bestaande netwerk in uw pand. Hierdoor is het makkelijker om de camera’s te installeren op grotere afstanden en uit te breiden door een PoE switch te gebruiken. De camera’s kunnen tot 8 megapixel en zijn eventueel leverbaar met ingebouwde microfoon. Of u nu een enkele IP camera voor uw deur wilt, of een grote installatie met een paar honderd camera’s, alles is mogelijk met een Hikvision camerasysteem. Uiteraard is het mogelijk om de camera’s te bekijken op uw smartphone, tablet of computer.

Draadloze camera? Liever niet…

Hoewel een wifi camera ook vaak als draadloze camera verkocht wordt is een wifi camera in de meeste gevallen niet helemaal draadloos. Alle bewakingscamera's hebben voeding nodig. Bij een wifi camera ontvangt u altijd een adapter die in het stopcontact moet. Meestal is het makkelijker om een internetkabel te trekken naar de camera voor de voeding en dataverbinding.
Ook is het zo dat de meeste wifi camera's geen mogelijkheid bieden tot het opnemen van 4K beeld omdat de snelheid van de wifi verbinding daar niet geschikt voor is. Wifi camera's nemen daarom vaak op in een erg lage VGA resolutie, of in een 720p HD resolutie. Dat laatste is zeker niet slecht, maar een wifi camera is daarmee wel een heel stuk lager dan een 4K IP camera die bedraad is aangesloten. Het gebeurd ook heel erg vaak dat een router gereset wordt omdat gebruikers het wifi wachtwoord kwijt zijn. Omdat alle wifi camera's dat wachtwoord gebruiken om verbinding te maken met het wifi netwerk verliezen de wifi camera's hun verbinding bij een reset van router. Na een reset dient u ook alle camera's opnieuw in te stellen.
Dit zijn enkele redenen waarom wij zeggen, liever niet….

× Neem contact op